Donderdag


Donderdag 26 mei 2022


Donderdag vanaf 10.00 uur Jaarmarkt!!

Entree: 1 euro p.p.


Met hemelvaartsdag is het weer zover, de welbekende en drukbezochte jaarmarkt in Opijnen!

Een gezellige jaarmarkt voor jong en oud, kermis en andere leuke activiteiten.

Net als voorgaande jaren weer een ruime keus aan artikelen waarbij wordt getracht een diversiteit aan artikelen te laten verkopen.


Kom gerust een kijkje nemen op de gezelligste jaarmarkt van de regio!

Ook dit jaar is besloten voor de jeugd (kinderen tot 12 jaar) een kleedjesmarkt te organiseren van

10.00 uur tot 13.00 uur waarbij uitsluitend kinderartikelen kunnen worden verkocht. Verkoop van kinderkleding is niet toegestaan. Graag vooraf opgeven via het formulier "inschrijving jaarmarkt en kinderkleedjesmarkt" waarbij het onderdeel "kinderkleedjesmarkt" apart kan worden aangevinkt op het inschrijvingsformulier wat op deze website is te vinden. De jaarmarkt is geopend tot 17.00 uur. Tijdens de jaarmarkt zal er in de tent muziek aanwezig zijn. 

Zoals voorgaande jaren zullen er eveneens weer spetterende optredens worden verzorgd door SV de Waal.

Dit is ieder jaar weer druk bekeken doordat er diverse groepen met bijbehorende leeftijden optreden. De diversiteit is dan ook groot en zeker de moeite waard om te komen kijken.

Donderdagavond feestavond met 538, Vinzzent en Frans Duijts!!

Entree: 15 euro p.p.


De avond zal worden verzorgd door 538 en zal worden aangevuld met een optreden van "Vinzzent en Frans Duijts". De tent is open vanaf 20.30 uur.


Vinzzent!

Biografie


Vinzzent werd geboren als Vincent Claase in Winterswijk. Met een Nederlandse moeder en een Indische vader groeide hij op in een muzikale familie. Al vanaf jonge leeftijd was Vinzzent bezig met muziek. Als zanger, componist en als studiotechnicus. Na een aantal jaren intensief met zang bezig te zijn geweest besloot hij zich te concentreren op het vak van studiotechnicus en het componeren van muziek. Als perfectionist en echte vakman werd hij de vaste studiotechnicus van grote Nederlandse artiesten waaronder Rob de Nijs. Tijdens deze samenwerking ging het toch weer kriebelen en Vinzzent besloot om opnieuw te kiezen voor zijn passie; zingen. Met zijn diepe warme stem en goede looks ontpopte Vinzzent zich tot een getalenteerd live artiest. Menig hart gaat sneller kloppen en zalen gaan op zijn kop bij zijn optredens. Zuiver gezongen en met veel schwung brengt hij zelfgeschreven nummers en (bewerkte) covers.


Vinzzent’s Nederlandstalige carrière kwam in een stroomversnelling in 2006 met het nummer ‘Laat me gaan’. Dit nummer is nog steeds erg populair bij zijn grote groep fans en wordt dan ook vaak als verzoeknummer ingediend bij zijn optredens.Tijdens zijn debuut album presentatie op Schiphol overhandigt Rob de Nijs in 2007 het eerste exemplaar van ‘Een leven lang verliefd’ aan Vinzzent. Deze cd valt niet alleen in de smaak bij zijn vaste fans, de nummers ‘Cecilia’ en ‘Een zomer lang verliefd’ halen de officiële hitlijsten. Naast swingende vrolijke nummers blijkt Vinzzent ook in staat om met veel emotie gevoelige nummers te brengen. Het duet met Dana Winner ‘Zoals jij tovert met de tijd’ is daar het bewijs van. Eind 2007 komt dan eindelijk Vinzzent’s grote droom uit. Paul de Leeuw nodigt hem uit voor een optreden in zijn show ‘Mooi! weer de Leeuw’. Samen met Big, Black and Beautiful, bracht hij het nummer ‘Geef jouw lach’ ten gehore. Dat Adje (Arijan van Bavel) de stekker eruit trok en miljoenen televisiekijkers Vinzzent alleen bij kaarslicht konden beluisteren, kon zijn droom niet overschaduwen. De geluidsman kon de knoppen niet meer vinden maar ‘Mooi! weer de Leeuw fan’ Vinzzent zong onverstoorbaar door! Nog altijd kijkt hij met een glimlach terug op deze bijzondere ervaring. Met zijn zomerhit ‘Dansé, Dansé’ haalt hij in 2008 opnieuw de hitlijsten. Dit nummer is een voorproefje van de muzikale ontwikkeling die Vinzzent doormaakt. Vrolijk, met een Afrikaans koortje en een Franstalig couplet, brengt het elke toehoorder in beweging. Eind 2008 komt het kerstnummer ‘Daddy’s Christmas Song’ tot stand. Een gevoelig nummer, met een bijzonder verhaal, passend in de traditie van kerstclassics. De bijpassende clip raakt precies de juiste snaar. In 2009 behaalt Vinzzent zijn eerste top 10 hit met het vrolijke en aanstekelijke nummer ‘Alles wat ik hebben wil’.


Frans Duijts!

Biografie


Frans Duijts toerde al enige jaren door het land als imitator van zijn grote held André Hazes. Een baan waar hij, naast zijn werk bij het familie sloopbedrijf Duijts, toevallig in rolde. Op zijn dertiende begon hij met een drive-in show en later ging hij met artiesten mee als geluidsman. “Ik moest de microfoon testen en dan gaf ik een mooi showtje weg, meestal met nummers van André Hazes”, aldus Frans. Dat deed hij zo goed dat op een gegeven moment de vraag kwam of hij een optreden als Hazes-imitator kon verzorgen tijdens een feest. Van het een kwam het ander en voor hij het wist had Frans er een baan bij.


Hoewel hij het geweldig vond de nummers van André Hazes te vertolken, was het een stiekeme droom het ooit met eigen repertoire te proberen. De omslag kwam eind 2005. Frans bracht het door Pierre Kartner (vader Abraham) geschreven nummer ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ uit. Frans: “Ik kreeg zulke goede reacties op mijn uitvoering van dit nummer dat het me aan het denken zette. Hoe zouden mensen het vinden als ik ook echt Frans Duijts nummers zou uitbrengen?”.


In 2006 verscheen het album ‘Ik zing een lied voor jou’ (later is de titel veranderd in ‘Denken dat je alles mag’) met grotendeels eigen repertoire. Frans bereikte er een grote schare fans mee, maar toch wilde hij nog meer een eigen sound neerzetten. Dit gebeurde dan ook op zijn tweede, later met platina bekroonde, album dat de toepasselijke titel ‘Zo ben ik mezelf’ meekreeg. De regionale en Nederlandstalige stations hadden de zanger al eerder omarmd, maar vanaf dat moment pikte ook de landelijke radio en tv zenders hem op. “Het levenslied is nou eenmaal een taal die iedereen begrijpt”, aldus Frans die zich inmiddels één van de populairste volkszangers van Nederland mag noemen. Niet veel later schreef Frans Duijts de eerste nummer 1 hitnotering op zijn naam met zijn single ‘Morgen is pas morgen, geschreven door het schrijversduo Nick Schilder en Roel van Velzen.


In 2011 lanceerde de Betuwse zanger de eerste editie van het Waalkadefeest in Tiel. Dit eigen evenement werd in 2014 omgedoopt tot Hollands Spektakel en veranderde van locatie. Frans ontvangt elk jaar verschillende artiesten om zo een avond vol met muzikale hits aan zijn fans te presenteren. In 2011 heeft Frans ook voorzichtig een eerste voet gezet in het Vlaamse land. Zijn single Jij denkt maar dat je alles mag van mij werd opnieuw uitgebracht bij onze zuiderburen en werd direct gebombardeerd tot ‘Cyclocrosshit 2011-2012’. Om het Vlaamse publiek uitgebreid kennis te laten maken met Frans stond hij in maart 2012 op het podium tijdens de 7e editie van het Schlager Festival in Hasselt.


In maart 2012 lanceerde Frans zijn vierde album getiteld ‘Alles met je delen’. Dit album bereikte al binnen een week de gouden status. Het is een eigentijds en fris album. Ook staan er voor het eerst een aantal nummers op die door Frans zelf zijn geschreven. Dit album bevat ook de hit ‘In Ons Cafe’, die Frans in duet met Django Wagner zingt.


Inmiddels is in 2014 het vijfde album van Duijts verschenen genaamd: ‘Oud & Vertrouwd’. Op dit album met de oude en vertrouwde sound gaat Frans ‘back to his roots’. Voor dit album heeft Frans in 2014 de prestigieuze Edison Pop in de categorie volkse muziek mogen ontvangen uit handen van Johnny de Mol.

Eind 2014 maakte Frans Duijts een muzikaal uitstapje door met zijn vriend en collega DJ Mr. Polska met een rap single te komen genaamd ‘Discodochter’. De muziekbranche stond verbaasd van deze verrassende en spannende samenwerking. De single kwam uit op het album Snoller van Mr. Polska, dat inmiddels de gouden status heeft bereikt.


In 2015 zat Frans Duijts op de kop af 10 jaar in het vak. Om dit te vieren bracht hij een verzamelalbum uit genaamd: “10 jaar – Mijn grootste hits tot nu toe”. Op dit album zijn, zoals de titel al zegt, zijn grootste hits te vinden als: ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij” en “Lieveling”, maar ook de covers uit het Tv-programma: “De Beste Zangers van Nederland”.


Eind 2016 kwam de sympathieke volkszanger met zijn zevende album genaamd: ‘Tijdloos’. Zijn laatste single, afkomstig van dit album, is genaamd ‘Wat is dan liefde?’. Frans werkte mee aan het project ‘De Liedjeskast’, van Ge Reinders, waarvoor hij de track ‘Het Verlengtruclied’ heeft ingezongen.


Een toegankelijk, muzikaal taalprogramma met (online) oefeningen waarmee iedereen zijn Nederlandse taal kan verbeteren. Ook artiesten als Guus Meeuwis, Shirma Rouse en Karsu verleenden hun medewerking


Eind 2018 tekent Frans Duijts een managementcontract bij Studio One in Enschede. Tevens bracht Frans Duijts in november zijn nieuwe single “Stamcafé” uit.


Feestcomité Opijnen

Opijnen, Gelderland© Copyright FCopijnen.nl